Креативні меблі для сучасного навчального простору

Вітаємо усіх дітей, їх батьків та навчальні колективи із початком нового навчального року!  І з цієї нагоди хочемо розглянути тему облаштування навчального простору в сучасній школі. 

Креативні меблі для сучасного навчального простору. #1

Багато хто пам’ятає школи нашого дитинства, де не все було ідеально, де бракувало матеріальної бази для створення достойних умов навчання та розвитку. 
Ці тенденції і далі часто зберігаються, але мусимо відмітити суттєвий прогрес. З однієї сторони вже існує цілий сектор приватних шкіл, де власники із самого початку намагаються створити сучасний навчальний простір з відповідною технікою, меблями, атмосферою. Проте й доступність до цих шкіл є обмеженою фінансовою спроможністю батьків. З другої сторони є державні школи, з обмеженим фінансуванням, але часто з прогресивним колективом, яке знає як створити креативний простір для навчання, і де знайти фінансування для цього. Нехай це відбувається не таким темпом, як би нам, батькам, хотілося, але крок за кроком зміни відбуваються. 

В цій статті хочемо на прикладі меблів  показати як можна створити сучасний та цікавий навчальний простір для учнів, і тут мова йтиме не тільки про самі класи, а й про приміщення, де учні комунікують між собою поза уроками, учительські кабінети тощо. 

Із запровадженням реформи НУШ в освіті, ми вже всі звикли бачити в класах одномісні ергономічні парти та стільці, але мало хто звертає увагу, на інші меблі в класі, як от шафки для роздягання, стелажі для книжок, шкільних матеріалів та обладнання. А це все можна зробити креативно, зі смаком, яскраво, що відразу відсвіжує клас, створює позитивну атмосферу для навчання. 
Креативні меблі для сучасного навчального простору. #2


Вище зображена світлина кабінету біології одного із навчальних закладів Львова. Відразу притягує погляд різнобарвні навісні полиці для шкільного приладдя та матеріалів, але хочемо звернути увагу на трапецеподібної форми столики, за якими зручно працювати як поодинці, так і командно, групуючи їх по 2-3-4 шт. в довільні форми.  

Нижче наведене фото стінки в клас середньої школи, яка складається з секцій для одягу та достатньої кількості полиць для матеріалів та приладдя. Стінка виконана в стриманих кольорах та лаконічному стилі. Якщо в класах молодшої школи доречним є кольорові яскраві стінки у вигляді хатинок чи потягів, то в середній та старшій школах учнями краще сприйматимуться більш “дорослі” але ефектні меблі. 
Креативні меблі для сучасного навчального простору. #3


А як вам такий хол Ліцею “Львівський” ЛМР? 
Креативні меблі для сучасного навчального простору. #4

 Кому не дісталося крісла-мішка, є достатньо м'яких пуфів-кубів або ж креативні лавочки з м’яким сидінням. Тут можна спілкуватися, гратися, проводити збори, презентації тощо. Світлі, яскраві кольори, відкритий простір, усе це надихає, притягує, створює бажання спілкуватися та щодня повертатися в таку школу. 

В кожному навчальному закладі є бібліотека. І, роблячи в ній ремонт, можна відійти від звичиайних стелажів і трохи покреативити. 
Креативні меблі для сучасного навчального простору. #5


На фото меблі, здавалося б в банальних білих та чорних кольорах, але якщо їх зробити більш оригінальними, обіграти яскравими акцентами, - стильна і сучасна бібліотек готова. 

Тепер привідкриємо двері вчительської.
Креативні меблі для сучасного навчального простору. #6

Вчительська - кабінет, де спілкуються та працюють вчителі, то ж тут важливим було зробити правильне зонування робочого простору. Відпочинкова зона та зона для роботи чи нарад вдало розділена функціональними стелажами. Меблі виконані в стриманому лаконічному стилі, а поєднання кольорів темно сірого, білого та світлого дерева створюють приємний контраст, надають приміщенню сучасного та живого вигляду.  В такому кабінеті і приємно працювати, і можна “втекти” з гамірних шкільних коридорів попити кави під час перерви.  
Креативні меблі для сучасного навчального простору. #7

Так само інші адміністративні кабінети можна зробити стильно, сучасно та функціонально. Світлі меблі в маленькій кімнаті - збільшують простір. Вдале поєднання двох - трьох контрастних кольорів наповнять приміщення життєвою енергією.    

І, на кінець, фотоекскурсія кімнатою, яка особисто в мене викликає особливе захоплення. Кімната - студія та кабінет учнівського правління. 
Креативні меблі для сучасного навчального простору. #8

Не знаю чи ідея створити такий учнівський простір йшла від колективу ліцею чи від самих учнів, але вона геніальна щоб створити в школі атмосферу такої, куди хочеться повертатися. Тепер по перервах в коридорах школи лунають привітання, оголошення, пісні на замовлення тощо. Знаємо, що кошти на обладнання цієї кімнати були зібрані на благодійному ярмарку, організованому колективом школи, учнями та їх батьками. Ми, зі своєї сторони, лише наповнили приміщення меблями, згідно задуму та проекту. Високі функціональні стелажі виконують одночасно роль містких шаф та розділення зон приміщення на кабінет президента учнівського правління та зони для нарад учнівського самоврядування. Одна зі стін шаф виконана з глянцевої плити ДСП для того щоб можна було її використовувати для писання маркерами. Окремо склопакетами для кращої звукоізоляції відокремлене робоче місце з якого відбуваються трансляції на динаміки. Знову ж таки, усе виконано в контрастних кольорах та лаконічних формах.

Дякуємо за увагу усім, хто дочитав статтю до кінця, і бажаємо усім колективам навчальних закладів бути креативними, учням та студентам - відповідально ставитися до навчання, батькам - віри в позитивні зміни та й самим бути генератором таких змін.
Усім успішного навчального року!

*В даній статті використано світлини з Ліцею “Львівський” ЛМР та Ліцею імені Івана Пулюя з меблями виконання ПП “Бюро-Стиль”

Популярні категорії

Популярна категорія: Дошки аудиторні,фліпчарти
Дошки аудиторні,фліпчарти
Популярна категорія: Крісла для керівників
Крісла для керівників
Популярна категорія: Крісла домашні
Крісла домашні
Популярна категорія: Крісла конференційні
Крісла конференційні
Популярна категорія: Крісла преміум
Крісла преміум
Популярна категорія: Парти
Парти
Популярна категорія: Стелажі металеві
Стелажі металеві
Популярна категорія: Стільці для кафе,бару
Стільці для кафе,бару
Популярна категорія: Столи комп’ютерні
Столи комп’ютерні
Популярна категорія: Столи офісні
Столи офісні
Популярна категорія: Шафи для одягу
Шафи для одягу
Популярна категорія: Шафи офісні
Шафи офісні

Популярні товари

Orion Steel Chrome | популярний товар
Orion Steel Chrome
від8892
до11379
грн
Atlant Extra | популярний товар
Atlant Extra
від7890
до9570
грн
ISO | популярний товар
ISO
від1140
до1488
грн
Sylwia | популярний товар
Sylwia
від1911
до2004
грн
Samba | популярний товар
Samba
від2454
до3339
грн
Prestige II GTP | популярний товар
Prestige II GTP
від2460
до2604
грн
Alfa | популярний товар
Alfa
Акція
від2160до2478грн
Betta | популярний товар
Betta
від2724
до3153
грн
НЕО-11 | популярний товар
НЕО-11
від3600
до6090
грн
VERONA | популярний товар
VERONA
від9150
до10680
грн
SEVEN LUX | популярний товар
SEVEN LUX
від966
до1011
грн
Stilo | популярний товар
Stilo
від7197
до9609
грн
Оформити замовлення
Viber чат